Inloggen
Offertelijst
Winkelmandje
Grootste keuze eigentijdse
wand en vloertegels
Wij helpen je
met jouw ontwerp
Trendsetter
sinds 2006

Toepassing cementtegels

Toepassingen van Designtegels: Portugese tegels, Cementtegels, Marokkaanse tegels, Spaanse tegels en Mozaiek in verschillende ruimtes!

Cementtegels in de Keuken

Onze cementtegels , ook wel patroontegels genoemd, zijn bij uitstek geschikt om als vloertegel te worden gelegd in een keuken. Vanwege de grote diversiteit aan kleuren, patronen en randen is er in elke keuken een prachtige vloer te creëren. Al is uw keuken super strak en modern, de combinatie van onze traditionele handgemaakte tegels met uw moderne keuken is verbluffend mooi! U kunt gerust vloerverwarming aanleggen onder de tegels zolang u maar zorgt dat de tegels op een egaal oppervlak komen te liggen. Een keuken wordt intensiever gebruikt dan veel andere ruimtes waardoor goed impregneren en onderhouden noodzakelijk is. De toplaag van de motieftegels is ongeveer 5 mm dik. Hierdoor kunnen de tegels tegen een stootje en zullen er niet zo snel krassen of gaten te zien zijn die de onderste cement laag onthullen. Bij de aanschaf van uw vloertegels krijgt u van ons een uitgebreide instructie mee hoe u de vloer dient te leggen, behandelen en te onderhouden. De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel!
Ook Zelliges en Bejmat tegels (Marokkaanse tegels) zijn erg geschikt als wandtegel in een keuken.
Zelliges en Bejmat tegels worden gebakken in olijfpit ovens en hebben een geglazuurde toplaag. Hierdoor kunnen er geen vloeistoffen in de tegels trekken en hebben ze dus ook geen impregneermiddel nodig. Zelliges zijn goed af te nemen met een vochtige doek. Het is alleen wel zo dat Zelliges vaak scherpe en ongelijkmatige randen hebben. Hier kan de doek aan blijven hangen.

Cementtegels in de Badkamer

Een badkamer in mediterrane stijl, door vloertegels van Marokkaanse of Portugese komaf te gebruiken creëert u een prachtig effect zoals men het tegenkomt in de landen rondom de Mediterrane zee.. De vloer in een badkamer is niet altijd vierkant of rechthoekig. Dit kan komen door een bad of douche dat in de badkamer staat. Er dient bij een badkamer goed rekening te worden gehouden met het gewenste patroon en de eventuele tegelranden. Het is niet mooi om een patroontegel te versnijden zodat het patroon niet meer als één geheel zichtbaar is. Ook als er sprake is van een inloopdouche dan is het van belang om dit exact uit te rekenen. Wij helpen u graag een handje, echter u dient de eind controle te doen. Bij een badkamer, waar veel water en vocht aanwezig is, is een goede impregnering van groot belang. In het geval van een inloopdouche dient u de vloer vaker dan normaal te behandelen om het uiterlijk van de tegels mooi te houden. Wij raden af om Marokkaanse cementtegels te gebruiken. De Portugese variant is een stuk beter, echter houd rekening met de aantasting van kleuren door het gebruik van shampoo en douchegel. Wij kunnen u daar uitgebreid over informeren! De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel!
Badkamerwanden zijn perfect voor Marokkaanse Zelliges of Bejmat tegels en geven een geweldig nonchalant effect. Maar ook zeker Spaanse wandtegels en metro tegels zijn hiervoor geschikt. Deze tegels zijn namelijk zeer makkelijk te plaatsen en te onderhouden.
Designtegels.nl heeft in de meeste gevallen een flinke voorraad van elke tegel die op onze website wordt aangeboden. Bestel dus een sample tegel als u onzeker bent over de kleur van onze handgemaakte tegels.

Cementtegels in de Hal

Hoe groter de hal hoe indrukwekkender het effect. U geeft uw hal een statig karakter door het gebruik van Marokkaanse vloertegels. Bij een hal dient u de breedte goed in de gaten te houden. Indien u een patroontegel wenst te gebruiken met een egale of motiefrand dan is het van belang dat het patroon volledig tot zijn recht komt. U meet dus eerst of er een patroon gelegd kan worden. Met de randen kunt u altijd een beetje spelen, ze zullen iets dikker of dunner worden naar gelang de breedte van de hal en het patroon. Niet iedere hal is hetzelfde, vaak maakt een hal een bocht of wordt breder of smaller. Er dient dus een goede schets te worden gemaakt van hoe de vloertegels gelegd zullen gaan worden, om te voorkomen dat uw hal straks lijkt op het puzzelwerk van een kleuter. Wij geven u graag advies en/of helpen u bij uw schets, onze online vloerplanner biedt uitkomst en kan het totaal aan tegels alsmede de beste positionering van de tegels voor u berekenen. De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel!

Cementtegels op het Toilet

Het kleinste kamertje, en toch wil iedereen daar wat moois van maken. Niet gek ook aangezien dit kamertje vaak wordt gebruikt door uw visite. Geef dus net dat extra cachet door de vloer, waar theoretisch het meest naar wordt gekeken, te beleggen met een trendy motieftegel. Zwart witte Portugese cementtegels zijn erg populair voor in het toilet, maar ook frisse kleuren als cobalt blauw, rood, geel en groen geven het een hippe uitstraling. Een motief met daaromheen een egale Portugese tegel geeft een prachtig resultaat, ze zullen u creatief en vernieuwend noemen! De patronen op deze patroontegels zijn zijn zo uniek dat je er naar kunt blijven kijken. Om vervelende 'vlekjes' te voorkomen dient u de tegels goed te impregneren en te blijven onderhouden met daarvoor geschikte vloerproducten. Wij vertellen u wat u nodig heeft en hoe u hiermee het beste resultaat boekt. De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel!
Marokkaanse wandtegels, ofwel Zelliges, zijn uitermate geschikt om in een toilet als wandtegel te gebruiken. Ze passen mooi qua uitstraling bij de Portugese cementtegels en geven een levendig effect zoals ook in de mediterrane landen vaak te zien is.
Een alternatief voor Marokkaanse tegels zijn Spaanse tegels, ook wel Azulejos genoemd. Ze zijn meestal wat rechter en vormvast en maken ook een mooi geheel. Designtegels.nl verkoopt vele soorten Spaanse wandtegels, Azulejos en metrotegels in verschillende prijscategorieën.
Indien u onzeker bent van de kleuren zoals die op onze website staan dan adviseren we u om langs te komen in een van onze showrooms of bestel een sample / monster tegel. Deze is in de meeste gevallen de volgende dag bij u thuis!

Cementtegels in de Woonkamer

Een woonkamer betegelen met handgemaakte tegels is als een prestatie op zich, om maar te zwijgen over het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid motieftegels, randen, egale tegels, voegsel, tegellijm etc. Het is niet voor elke woonkamer weggelegd om voorzien te worden van een zeer aanwezige Moorse look. Het valt of staat vaak met het karakter van de woning. Zijn er hoge plafonds, zijn er nisjes, trappen, hoeken etc in de kamer aanwezig. Daarbij geeft zo'n traditionele vloer een dusdanige impact op het vertrek dat de meubels hierbij of juist een boost krijgen, of juist teniet worden gedaan. Gaat u voor een heftig patroon of een rustigere patroontegel? Denk goed na wat u van plan bent, maak schetsen of probeer wat te fotoshoppen om een eindresultaat te krijgen. Eenmaal gelegd is de vloer niet makkelijk meer te verwijderen, mocht u daar überhaupt over twijfelen. Maar zij die het oog hebben, en weten wat ze doen, boeken meestal een zeer indrukwekkend resultaat en gooien hoge ogen bij hun familie en vrienden. Een Portugese of Marokkaanse tegelvloer in een woonkamer heeft iets mystieks, iets als uit een ver land, trendy en toch traditioneel. Door de keuze uit vele randen, kleuren en motieven zijn er ongelimiteerd veel combinaties mogelijk. U kunt bijvoorbeeld het woongedeelte voorzien van een rand waardoor dit deel duidelijk wordt afgescheiden, en vervolgens hetzelfde doen met het eetgedeelte. Tussen de delen legt u dan een egale tegel. Het is niet onverstandig om ons uw plannen voor te leggen alvorens u aan het werk gaat. Of gebruik onze online vloerplanner, deze is namelijk speciaal gemaakt voor cementtegels! Wij denken graag mee en geven graag advies. De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel!

Cementtegels op een Balkon/Dakterras

Zolang de ondergrond van uw balkon of dakterras maar vlak en stevig is kunt u de tegels gewoon buiten gebruiken. Het geeft juist een vakantie achtig effect als u uw balkon oploopt. Aangezien we in Nederland met een ander klimaat te maken hebben dan in Marokko, Spanje of Portugal, is het van belang dat de tegels goed worden geïmpregneerd. Designtegels.nl produceert al jaren haar eigen impregneermiddelen waardoor wij u perfect van informatie en advies kunnen voorzien over het behandelen van cementtegels met impregneermiddel. Uw vloer zal na behandeling lang meegaan en opgewassen zijn tegen Nederlandse weersinvloeden. Mochten uw tegels na verloop van jaren wat mat of vaal van kleur worden dan kunt u Azule tegelolie of Azule kleurverdieper gebruiken om de kleur terug te brengen naar de originele staat. De patroontegels komen zo weer helemaal tot leven. Wij zullen u exact vertellen wat u nodig heeft om het resultaat optimaal te houden!
Cementtegels die in de open lucht worden geplaatst hebben meer te lijden dan wanneer ze onder een veranda liggen. Constante vochtigheid van water en veel zonlicht hebben hun effect op de organische pigmenten die in cementtegels worden gebruikt. Er bestaan tegenwoordig alternatieven voor cementtegels die men meestal in de goedkopere bouwmarkten tegenkomt. Deze hebben natuurlijk bij verre niet de charme van originele cementtegels!
De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel!

LET OP, HARDROZE TEGELS NIET BUITEN GEBRUIKEN IVM VERKLEURING!

Cementtegels in de tuin

Net als bij een balkon of dakterras is het ook in de tuin erg belangrijk dat de tegels op een vlakke, egale ondergrond komen te liggen. In een tuin kunt u het beste beton storten op de gewenste plek van minimaal 6 cm dik, of over bestaande stoeptegels heen tegelen. Buiten dient u de tegels goed te impregneren en deze behandeling vaker te herhalen dan binnen. Het impregneermiddel van ons merk Azule zorgt voor een waterdicht en vetvrij oppervlak. Hierdoor kunnen er geen vlekken, veroorzaakt door bijvoorbeeld rode wijn, intrekken in de tegel. Indien er toch vlekken ontstaan dan zijn de tegels niet goed genoeg geïmpregneerd. Wij verkopen tevens producten om deze vlekken te verwijderen, echter voorkomen is beter dan genezen. Wanneer de vloertegels in direct contact komen met regen en zon dan dienen ze extra vaak geïmpregneerd te worden, ongeveer 1x per jaar. U kunt de cementtegels buiten goed schoonkrijgen met een hoge drukspuit of terrasreiniger. Let er wel op dat bladeren, hout of zaagsel, verkleuringen kunnen geven als het te lang op de tegels blijft liggen. Bij Designtegels krijgt u uitgebreid advies over de juiste behandeling. De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel!

Cementtegels in uw kantoor

We zien het de laatste jaren steeds vaker, Portugese cementtegels in een kantoor omgeving. Het geeft een hippe en creatieve uitstraling en is goed te onderhouden.
We adviseren wel om gebruik te maken van vloermatten voor de bureaustoelen. Dit voorkomt krassen en schade aan de tegels. In ons menu Inspiratie kunt u vele voorbeelden zien van Portugese tegels die in een kantoor zijn geplaatst.

Cementtegels in de horeca

Ook deze trend zet erg hard door. Designtegels.nl heeft al zeer veel restaurants, hotels en grand cafés voorzien van cementtegels, Zelliges en Spaanse wandtegels.
Cementtegels zijn geschikt voor vrijwel alle horeca doeleinden en geven een geweldig karakter aan elke ruimte. Wij zien vaak bestellingen voorbijkomen van traditionele vloeren. Dus zwart wit patronen, borders en egale tegels om mee uit te vullen. Toch zien we steeds meer lef… Grote vloeren van minimaal 200 m2 waar een patchwork wordt gelegd, dus allemaal verschillende tegels door elkaar. Dit kan erg stoer uitpakken zoals op het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam.
Impregneren is ook hier weer van groot belang. Tevens bestaan er goede (matte) transparante 1 en 2 componenten coatings die een vloer geheel afsluiten voor vuil. Hierdoor kan er geen vuil in de vloer trekken en is het onderhoud erg makkelijk. Indien u hierover advies wenst dan kunnen wij u voorzien van alle benodigde informatie en voorbeelden van projecten.

Designtegels.nl BV heeft meer dan 10 jaar ervaring en is de absolute expert op het gebied van Portugese tegels en Cementtegels. Wij weten alles over het impregneren, plaatsen en onderhouden van deze tegels. Cementtegels hebben een verhaal nodig en een bepaalde aandacht. Het is erg belangrijk dat u begrijpt wat belangrijk is voor het behoud van uw vloer. Wij dragen onze kennis met passie over en hopen dat u net als ons zult genieten van deze geweldige tegelsoort.

Naast Portugese cementtegels verkopen wij ook Zelliges (Marokkaanse wandtegels), ook een schitterend product en vrijwel nergens in Nederland te koop. Ook dit product heeft een duidelijke uitleg nodig voordat de tegels geplaatst kunnen worden. Wij beschikken over alle informatie en documentatie zowel in de winkel als digitaal.

Ook verkopen wij handgemaakte Azulejos (Spaanse wandtegels), Metro tegels en Marmer mozaiek. Hiermee voorzien wij menig horeca etablissement in binnen en buitenland en zorgen we voor de perfecte combinatie tussen onze tegelsoorten.
Zelfs voor matte schrobvaste muurverf (latex) kunt u bij ons terecht. Want in vrijwel de meeste gevallen gaat u ook de wanden schilderen van de ruimte waar uw vloertegels komen. Designtegels.nl biedt een topkwaliteit muurwerf aan die te gebruiken is voor binnen en buiten. Dit is een kwaliteit die niet terug te vinden is in de standaard bouwmarkt, maar die wel een bijzonder gunstige prijs kent. In onze filialen kunt u een verf staaltje meenemen!

Design tegels, het is een begrip geworden in Nederland en wij zijn er maar wat trots op! Wij staan voor handgemaakte, natuurlijke producten die op een verantwoorde wijze worden vervaardigd. Wij bezoeken onze fabrieken regelmatig en proberen op een maatschappelijk verantwoorde manier mee te denken in de verbetering van producten, productiemethodes en personeel!

Heeft u vragen? Bel of mail ons, of kom gewoon langs in een van onze vestigingen!

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen