fb

Otrabanda

Otrabanda
Otrabanda Otrabanda Otrabanda Otrabanda Otrabanda Otrabanda Otrabanda Otrabanda Otrabanda Otrabanda

Project informatie

Dit schitterende pand is één van de gebouwen van Otrobanda met hoge historische waarde. Sinds 1997 staat het historische centrum van Willemstad, waartoe dit pand behoort, op de werelderfgoedlijst van de UNESCO om de historische waarde en de integriteit die de stad uitstraalt te behouden.

De Nederlanders vestigden in 1634 een handelsnederzetting aan een mooie natuurlijke haven op het Caribische eiland Curaçao. Willemstad ontwikkelde zich in de daaropvolgende eeuwen gestaag. De moderne stad bestaat nu uit architectuur die niet alleen de Europese stedenbouwkundige concepten weerspiegelt, maar ook stijlen uit Nederland en Spaanse en Portugese koloniale steden waarmee Willemstad samenwerkte. De stad onderscheidt zich door de diversiteit in vormgeving van de vier historische wijken (Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo), gescheiden door de open wateren van een natuurlijke haven.

Dit monumentale pand is geheel gerenoveerd van buiten in de originele staat, ondanks de modernisatie van het interrieur heeft het pand zijn koloniale flair kunnen behouden door gebruik te maken van de autentische Portugese AZULE tegels. Een prachtige combinatie van moderniteit en geschiedenis.

Kenmerken

ProjectnaamOtrabanda
Jaar
Locatiecuracao
KlantOtrabanda