fb

Een tegelzetter of zelf plakken?

Een tegelzetter of zelf plakken?

photo

Heb je eindelijk de keuze gemaakt welke tegel je wilt moeten ze natuurlijk ook nog geplaatst worden. Ben je handig, durf je het aan? Ken je iemand die het misschien kan? Of heb je een tegelzetter nodig die je helpt met het plaatsen van de tegels.

Marokkaanse tegels 
Bij de Marokkaanse tegels, en dan voornamelijk de zelliges, is het zeker mogelijk om het zelf te doen. Zorg dat je onze beschrijving goed leest en volg alle stappen, dan moet het zeker goed gaan!

het plaatsen van zelliges

Cementtegels
Bij de Cementtegels is het proces een stuk ingewikkelder. Hierbij zijn een paar dingen erg belangrijk:
> Volg het stappenplan, stap voor stap! Sla geen stap over door die later te doen want dat kan ervoor zorgen dat het helemaal mis gaat. 
> Zorg dat je de juiste producten aanschaft om ze te plaatsen, je kunt alles bij Designtegels kopen maar als je deze zelf wilt aanschaffen let dan op of ze geschikt zijn voor natuursteen, zuurvrij en of de lijm flexibel is.

Kies je tegelzetter 
Neem je een tegelzetter in de arm, geef dan duidelijk van te voren aan om welke tegel het gaat en of hij bekend is met het product. Ga hier niet vanuit, het gebeurt heel vaak dat de tegelzetter gewend is aan keramische tegels en geen rekening houdt met de poreusheid van de tegels. Geef hem voor de zekerheid altijd ons stappenplan en vraag hem of hij de juiste producten wilt aanschaffen. Op de pagina: Tegelzetters heeft Designtegels tegelzetters door heel het land staan. Zij zijn allemaal gespecialiseerd en zeer bekend met ons producten. Mocht je meer willen weten over de gangbare prijs of tijd dan kan je op HomeDeal alles vinden over tegels zetten. 

Patronen leggen
Heb je een ingewikkeld patroon met borders en corners? Dan is het verstandig om van te voren je tegels uit te leggen in onze vloerplanner of anders op de grond zodat je zeker weet dat het patroon klopt en de tegelzetter geen fouten kan maken. Een tegel ligt zo vast, en een patroon verkeerd om zal altijd een doorn in het oog zijn.

het plaatsen van cementtegels